Harald Robstad og Amalie Frigstad til topps i Otratrippelen

Postet av Olav Magne Tveitå den 6. Feb 2021

 

Det ble en fenomenal avslutning av Otratrippelen. Harald gikk helt til topps i sitt 6. forsøk. Syrtveitgutten satser i år litt på 3000m og det er tydelig at han er i god rute utholdenhetsmessig. I langrennet måtte han imidlertid se seg slått av Einar Grindheim i klasse 17 år med knepne 6 sekunder. På den 8,5km lange løypa rundt Kjuklingheia brukte Einar 27,59min. Den et år yngre Torstein Landås var et par sekunder foran der igjen. Men den som krysset mållinjen aller først var 18-årige (med ferskt førerkort) Morten Kjetså. Han kom seg rundt på smått utrolige 24,56min. Han er tydelig klar for langt større oppgaver og tøffere matching enn de øvrige yngre utøverne kunne tilby han i dag. Otragutten satser 100% på langrenn gjennom sin skolegang på Hovden skigymnas og hevder seg i den ypperste nasjonale eliten. Dessverre får han ikke vist hva han duger til for tiden. Det er kun lov med lokale konkurranser. Men det er svært motiverende for de yngre utøverne å måle seg mot en var våre desidert beste utøvere i Otra uavhengig av idrett.

Etter denne gjengen staket Amalie Frigstad i mål på 28,25min. Hun la seg faktisk i ryggen på guttene ut fra start, men måtte slippe etter en drøy kilometer. Imidlertid hadde hun mer å gi på slutten og knappet inn noen sekunder. Amalie er kanskje den mest formsterke Otrautøveren for tiden. Hun har tatt syvmils-steg siden i fjor og har utvilsomt tatt steget opp i den øverste divisjonen. Hun får imidlertid ikke testet seg mot Norgeseliten foreløpig. Vi visste hun var i sterk medgang, men dette overgikk nok de mest optimistiske spådommene. For øyeblikket virker det ikke som hun har noen begrensninger. Sannsynligvis tar hun bare enda et nytt steg i forbindelse med «Kjuklingheia rundt» som går av stabelen lørdag. Hun treffer med hvert eneste stavtak og med litt fall i overkroppen og løft fra beina skyter hun nærmest fart umiddelbart når stavene berører bakken. Det er virkelig fascinerende å se på. Noen vil nok også kalle det «stor idrett»- de mer nøkterne Setesdøler vil i det minste kalle det en meget god teknisk utførelse. 

Even Birkeland var ikke langt bak der igjen i gutter 15 år med 29.05. Han vant for øvrig bestemannsprisen forrige helg. Etter å ha gjennomført 9 Otratripler fikk han sammen med Lina og Einar Grindheim et 48 delers bestikksett fra Hardanger bestikk. Astrid Hauan fikk også bestemannspremie forrige helg og viste at dette ikke var noen tilfeldighet. 15-åringen fosset denne gang inn på den sterke tiden 30,45min. I 16-årsklassen oppnådde Marte Heisel 30,57min. 4 sekunder bak kom et år yngre Lina Grindheim inn til gledelige 31.01. Anna Hauan fikk 32,11, men var nok litt hemmet av noe pustebesvær. Kari Robstad klarte 37.02 og gjennomførte dermed hele trippelen på en fremragende måte.

Ellers kommer vi ikke unna å bemerke 11-årige Lydia Frigstad som hadde en vanvittig sterk innspurt som bidro til den sterke tiden 42,15. Hun har nok snappet opp noen tips fra storesøster. Søstrene Refsnes hadde også en imponerende sterk deltakelse. Jorunn Refsnes klarte fantastiske 45.17min og Ingebjørg gjorde kanskje sitt beste løp noen gang med tiden 56,17. I likhet med Amalie er hun tydelig i sterk fremgang. Det blir spennende å se fortsettelsen og de stiller kanskje begge neste helg i «Kjuklingheia rundt».
 

Torbjørn Grindheim og Kjell Hauan er nærmest som veteraner å regne i Otrasammenheng når det gjelder klubbløp. De fornektet seg heller ikke i dag. Begge hadde tydelig mye krefter igjen på slutten og avsluttet løpet sterkt. De klarte 33,31 og 35,18. I klasse 11 år var det svært dramatisk. Det var jo 7 deltakere i klassen og mange av dem var svært jevne. Av de startende ledet Karl Magnus Tveitå før start med nærmere 2 minutter foran Endre Robstad. Takket være et fenomenalt løp av Endre gikk han helt til topps med tiden 48,29min. Karl Magnus ble også forbigått i sammendraget av Martin Stokke med noe under minuttet. Det er ikke mye etter 3 løp. Martin vant for øvrig en intens spurtduell med Eivind Leander Dale på tiden 51.06. Eivind Leander var imidlertid også fornøyd med sin prestasjon og feiret med en «Telemarksving». Jakob Heisel ble nr 2 i langrennet i 10-års klassen bak Endre med tiden 50,52.

Otratrippelen arrangeres normalt sett i lysløypa på Evje. Der er det ikke gode nok forhold for langrenn foreløpig. Av frykt for enda strengere restriksjoner med tanke på arrangementer generelt valgte arrangementstaben å arrangere løpet allerede nå på Høgås.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.