Sonja Jervidalo fra Otra IL tatt ut på landslagssamling i januar

Postet av Olav Magne Tveitå den 1. Des 2022

 

Sonja ble UM-mester i kule i fjor og det ser ut til at fremgangen fortsetter. Skadeproblemene i kneet begrenser ikke like mye og hun har nå steppet opp treningen. Nå kaster hun lengre enn sommerens pers fra Junior-NM i kule på hver eneste trening. Styrketreningen går også bra og hun har mye fremgang i alle øvelser akkurat nå. Treningen gir resultater.

Etter at vi sendte inn testresultater i november til teamleder i kast NFIF, Thomas Rosvold, responderte han umiddelbart med å kalle henne inn som hospitant på landslaget. Neste samling er første helgen i januar på Olympiatoppen på Sognsvann. Der møter hun landets mest lovende utøvere innen de 4 kastøvelsene. Forutsetningen for å bli tatt ut som hospitant er at man skal være innenfor rekkevidden til å klare å kvalifisere seg til et internasjonalt mesterskap for aldersbestemte klasser. For å bli tatt ut som landslagsutøver må hun ha klart kravet eller være helt i nærheten. Neste sesong er det EM for juniorer i Jerusalem og kravet er 14m. Her konkurrerer de som er 18 og 19år. Sonja har 2 år foran seg som junior og det er kanskje mer naturlig å satse på VM for juniorer som går i Lima, Peru i 2024. Første målet får bli å kjempe seg inn på landslaget til høstens uttak.

Diskoskasteren Emelia Tveitå, Otra IL vil også delta på samlingen som hospitant. Hennes far Einar Kristian Tveitå er landslagstrener for diskos.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.