6 medaljer og ytterligere 6 finaleplasser til Otra under UM

Postet av Olav Magne Tveitå den 9. Sep 2019

Mathias M. Bredesen, mer populært kalt MMB i friidrettssirkuset, løp på 11,46 på 100m i forsøket og kvalifiserte seg dermed til semifinalen på sin beste tid noensinne. Medvinden var imidlertid noe for sterk til at tiden kunne godkjennes som personlig rekord.

I semifinalen fikk han 11,53sek og kom seg videre til finalen. I finalen hadde han slitne bein, men knallet til med et godt teknisk løp og kruttsterke 11,42, noe som holdt til en 4.plass. Han var bare 6/100 sek fra bronsen. Det var 1,6m/sek medvind og dermed godkjent ny personlig rekord. Han hadde sine 3 raskeste løp noen gang i mesterskapet som var hans hovedmål i år. Det er å ha hodet på rett plass når det virkelig gjelder! Han er dermed Norges 4. raskeste i 16-års klassen etter å ha satset et halvt år. Det blir virkelig spennende å følge han neste år.

Aanund Tveitå deltar i samme klasse og sikret seg bronse i diskos etter å ha perset med 4m til 46,33m. Han skulle ha deltatt i stav, men beina var ikke 100% på fredagen og dermed stod han over i frykt for skader. Lørdagen tok han ledelsen i kule med 15,80m i første omgang, men ble forbigått i 3.omgang av Mathias Dale fra Breimsbygda med 4cm. Aanund svarte i 4.omgang med 15,86m og ledet dermed med 2cm. Han økte ytterligere 2 cm i 5.omgang til 15.88m. Dette resultatet gjentok han også i siste omgang. Mathias hadde siste kast i konkurransen og økte til 15,92m. Dermed ble det sølv på Aanund, bare 4 cm bak gullet.

I lengde fikk han revansj og hadde konkurransens 3 lengste hopp. Vinnerhoppet ble 6,65m. Han hadde et sistehopp på 6,60m, men satset 25cm foran planken. Dermed skulle han ha resultater over 6,80m innen rekkevidde.

Anette Tveitå ble nr 5 i spyd med 29,85m i 15-års klassen. Det var en god prestasjon i vanskelige forhold og hun hadde los på bronsen helt fram til sitt siste kast. I kule fikk hun opp et kjempestøt i 5.omgang, men det var dessverre hårfint dødt. Det ble 9,67m og 8.plass.

Emelia Tveitå tok bronsen i kule med 13,24m. I spyd ble det også bronse med 40,15m- en knapp meter bak sølvet. Det hører også med til historien at hun hadde et kjempekast i spyd på 46-48m, men spydet landet flatt og dermed ble kastet ugyldig. I diskos fikk hun sin 3. bronse med 39,83m. Unni Tveitå fikk her 4.plass med 35,50m etter mange fantastisk flotte kast. Det var svært utfordrende forhold i diskos med mye medvind. I kule fikk Unni opp fine 12,23m, klar årsbeste. Lengdekonkurransen ble preget av meget sterk motvind og her ble det 8.plass og 4,65m, en knapp halvmeter bak årsbeste.