I helga ble det gjennomført fire moduler av Trener 1 utdannelsen, de fire første modulene omhandler barnehåndball.

Det var godt over 20 deltagere på kurset, de yngste kun 15 år gamle og de eldste bikket nok 50 år såvidt, instruktør fra Norges Håndballforbund var Reidun Noddeland fra Mandal, som bare hadde skryt å komme med om fasiliteter og engasjerte kursdeltagere.

Deltagerne kommer fra mange forskjellige klubber, de fleste fra Otra IL, men også noen fra Bygland IL, Grindheim IL, Flekkefjord HK og Randesund IL

Det ble gjennomført totalt fire moduler a 4 skoletimer, der 1 time var teori og 3 timer praksis i hall.

Deltagerne gjennomførte praksisen med stor innlevelse, og det ryktes om at flere hadde kjent muskler de ikke visste at de hadde. Flere skrøt av bra opplegg og dyktig instruktør.

Postet av Håndball den 26. Okt 2019

Damelaget til Otra IL i 4.div møtte lørdag ettermiddag Øvrebø i Øvrebøhallen.

Siri Refsnes i godt driv i hjemmekampen mot AK 28

Dette er en hall der Otradamene alltid sliter og ikke spiller bra, det har vel endt i hjemmeseier de siste fem møtene. Så jentene var nervøse, spesielt hovedtrener Hilde Stubseid.

Men Otra satte standarden fra start med et kontant og solid forsvarspill ført an av Linda Stokkeland i midtforsvaret, også en litt småsyk Kaya Helene Eikeenar Kjetså leverte den ene kanonredninga etter den andre i mål, Og slapp inn kun 6 mål i hele første omgang. Fremover ble det mye rom på kantene, der Siri, Heidi og Silje Christine fikk mye rom. Kantene stod for 15 av målene i kampen.

Etterhvert kom Marit inn, og satte enda mer fart i angrepet, og en ny standard i forsvar, det luktet rett å slett svidd til tider.

Anita B, Anita E og Lene L spilte også med stor autoritet fremover og solide bak, Kristine spiller mer og mer for hver kamp og kommer inn med rutinen og roer ned spillet når ungjentene blir noe ivrige. Ungjenta Sofie fikk slippe til i målet i andre omgang, og gjorde sakene sine bra. Holdt mest baklengsmålene i omgangen ned på singelsiffer.

Trenerkurs 26-27. oktober

Postet av Håndball den 22. Okt 2019

Engasjerte og faglige dyktige trenere skaper spilleglede

Hei.

Velkommen til Trener 1 modul 1-4 lørdag 25. og søndag 26. okt i Otrahallen.

Instruktør for helgen er Reidun Noddeland.

Vedlagt ligger modulinnhold for helgen.

Skriv dette ut og ta med på kurset.

Det blir en helg med mye bevegelse og forhåpentligvis mange nye impulser å ta med hjem til egen klubb.

Dere må ta med treningstøy og ball da dere selv skal være utøvere denne helgen. Ta gjerne med noe skift, dere vil bli svette 😊.

Ta også med deg en god niste, det blir viktig å fylle på energi utover dagen lørdag og søndag.

Det kan og være lurt å ha med skrivesaker, kanskje dere vil notere innimellom.

Postet av Håndball den 18. Okt 2019

Damelaget til Otra IL Håndball er i gang med sesongen. Troppen består i år av en fin blanding av unge og noen ikke fullt så unge spillere.

I første seriekamp møtte de AK28 2 i Otrahallen, det startet ganske katastrofalt, samspillet fungerte ikke og det lyste 6-16 på tavla til pause. men i pausen satte hovedtrener Hilde Stubseid seg to mål for omgangen, ikke slippe inn mer en ti må, og så score ti må. Det tente jentene og vi gikk ut i hundre i andre omgang.

Delmål en ble innfridd med knappest mulig margin, vi slapp inn ti mål, delmål 2 ble innfridd med god margin, vi scorte 13 mål

Kamprapport:Klikk her

I andre kamp, som var borte mot Flekkefjord sent torsdag kveld, fortsatte det gode spillet fra andreomgangen søndag. Anita Eikild var på hugget og fikk banke ballen i mål gang på gang ganske fritt, Heidi Haugen var også god de første minuttene, men måtte så ut med det som kan være en lei kneskade.

Mange som tegnet seg på scoringlista denne kampen, Lene Lunden solid som alltid, og det løsnet skikkelig for den nye spilleren vår fra Byremo, Siri Refsnes. Hun satte 6 flotte mål, og spilte nesten 2x30 min

Siri Refsnes har friår, og spiller for Otra IL denne sesongen, kommer fra Randesund IL

Postet av Håndball den 14. Okt 2019

Første kamp for sesongen vel gjennomført!

For ein harli fin gjeng som va mæ te Fevik i dag. :)

Me møtte et Express lag som hadde ett par 13 åringer på disp, men åkkår 10-12 åringer ga dei god motstand. 💪

1. Omgang begynte litt trått og Express gikk raskt opp i en 4-1 ledelse, men då tykte Otraguttene at nok va nok. Med Thormod i spissen fikk de 3 raske mål. Emil Lexberg finta seg gjennom det offensive forsvaret å plutselig var Otra å lukta på ledelsen. Det var 1. Kamp med linjespiller, og det tok litt tid å bli vant med det, spesielt i forsvar. I angrep viste Ben Kristian seg frem på linja og hadde flere gode avslutninger. Til pause sto det 7-5 til hjemmelaget.

I 2.omg fikk Otra dreisen på forsvaret. Guttene stoppa innspillene til linja, og taklingene ble tøffere. Erik stoppa heilt vingen og gjorde en kjempe kamp! Men, i andre enden møtte de et annet godt forsvar, og det ble mye jobbing for de 4 målene som kom i denne omgangen.

Martin sprang så han nesten ikke kunne gå når kampen var over!

Et offensivt Expressforsvar gjorde sitt til at fintene til Sondre, Emil og Eivind ble viktige og de ble kreditert med noen fine scoringer. Trym og Lundgren voktet målet og gjorde en kjempe innsats. Det er virkelig moro å se hvordan guttene har utviklet seg! Alle ga virkelig alt og kjempet for hver en ball!

Kampen endte 14-9, men ingen hang med hode av den grunn. Vi ble enige om at neste gang skal vi være enda litt tøffere i forsvar og vi skal trene på å plassere skuddene våre litt bedre. Då he me trua på revansje 💪💪