Topp skiforhold på Høgås - 30 km løyper

Postet av Ski den 30. Nov 2019

Strålende skiforhold denne helga på Høgås. Faste fine løyper, ca 30 km for begge stilarter, ett par - tre minus grader og strålende sol. Glimrende treningsforhold for de aktive og fin temperatur å gå tur i.

Bedre kan det ikke bli i november på Høgås.

Og slik ønsker vi det senere i vinter, mye snø


0 Kommentar

Snøfresen vunnet av Egil Ramse

Postet av Ski den 29. Nov 2019

Den tradisjonelle julebasaren ble avviklet på Pernille fredag kveld. Vinner av snøfresen ble Egil Ramse. Det var stor stemning og 50 kransekaker ble loddet ut og er fordelt til glede for mange rundt omkring. Skigruppa takker alle som var på basar og til alle dugnadsfolkene som har vært med å bidratt.

Egil Ramse, en glad vinner av årets fres.  Egil har solgt mange lodd sommer og vinter for skigruppa. Skigruppa gratulerer vinneren.


0 Kommentar

Julebasar på Pernille - Fredag

Postet av Ski den 27. Nov 2019

Fredag 29/11 er det stor Julebasar på Pernille. Den tradisjonsrike basaren med 50 kransekaker og en snøfres til en verdi av ca 15 000 loddes ut.

Kl 1800 starter det hele. Da er du hjertelig velkommen til skigruppas kransekake utlodning.

Mye folk og mange kransekaker på julebasaren på Pernille

Gevinstbordet.

Snøfres til ca 15 000 loddes ut


0 Kommentar

Langrennsesongen er i gang

Postet av Ski den 24. Nov 2019

Våre to langrenns løpere i seniorklassen har starta sesongen på Beitostølen i helga. Åsmund Wiberg og Sondre Ramse er i gang. Begge var fornøyd med sine løp i helga. Åsmund plasserte seg mellom 89 (klassisk) og 83 (fristil) og Sondre ble nr 34 på sprinten fredag og 35 på 15 km fristil søndag. Neste løp for de er NC på Gålå kommende helg.

Agderposten hadde følge artikkel om Sondre:

Rakettåpning for skiløperen fra Evje

         
Sondre Ramse (21) åpnet søndagens 15 kilometer på Beitostølen forrykende raskt. Det resulterte i en bunnsolid start på sesongen.               
                                                                        NTB                                    
                Publisert: 24.11.2019 15:07                      

35. plass i selskap med et knippe av verdens beste langrennsløpere ble den oppløftende fasiten for Otra-løperen i sesongens første distanserenn. 21-åringen fra Evje hadde dermed god grunn til å smile på vei ut av langrennsanlegget på Beitostølen.

         

Ingen skal påstå at ikke Ramse gikk offensivt til verks heller. Etter 2,2 kilometer lå han helt oppe på niendeplass, på plassen foran den dobbelte OL-mesteren Simen Hegstad Krüger. Sistnevnte vant til slutt rennet.

         

- Jeg åpnet hardt og ville egentlig se hvor bra jeg kunne åpne. Det er bedre å prøve enn å komme i mål og tenke «søren, jeg burde gått fortere». Jeg synes egentlig jeg holdt greit, smilte Ramse til Agderposten etter målgang.

         

God oppkjøring

         

Rakettåpningen kostet samtidig litt.

         

- Jeg merket jeg ble litt seig ut på andrerunden, men fant likevel en jevn flyt. På sisterunden ble jeg litt sliten, men jeg trøkket jevnt på og fikk en veldig grei gjennomkjøring, oppsummerte 21-åringen.

         

- Du fikk alt i alt gode svar av kroppen?

         

- Jeg synes egentlig det. Jeg merker at jeg ikke er helt i toppslag, men det blir bare bedre. Får jeg noen gjennomkjøringer, tror jeg det kan bli veldig bra, sa Otra-løperen.

         

Veldig bra må også langrennstalentets sesongoppkjøring kunne sies å ha vært. Veien fram mot sesongstarten på Beitostølen har vært nærmest fri for fartsdumper.

         

- Jeg hadde fire sykdomsdager i løpet av hele sesongoppkjøringen, så det er ikke noe å klage på. Det har gått veldig bra, sa Ramse.

         

- Du har ingenting å skylde på hvis det går galt?        

- Nei, dessverre, lo 21-åringen.

         

Vil til VM

         

Vinterens store mål ligger fortsatt noen måneder fram i tid. I månedsskiftet februar/mars skal det kjempes om VM-medaljer i tyske Oberwiesenthal.

         

- Jeg har veldig lyst til å komme meg til U23-VM. I tillegg vet jeg at jeg behersker begge stilarter og alle distanser ganske bra. Da gjelder det egentlig bare å treffe med dagsform, ski og løpsopplegg, så tror jeg det kan være mulig, sa Ramse.

         

Fortsatt har han god tid med hensyn til å sikre seg en plass i den norske VM-troppen, men kampen er samtidig hard.

         

- Det er jo lurt å vise seg fram allerede fra start, men akkurat Beito vet jeg at vi bruker mer som en gjennomkjøring. Det er vel helst etter jul at man virkelig bør begynne å vise seg fram. Samtidig er det selvfølgelig ikke dumt å legge inn en søknad før jul også, sa Otra-løperen.

         

For andre sesong er han inne i skiforbundets Veidekke-system. Det har gitt bedre oppfølging og et ytterligere sportslig løft.

         

- På trening viser det seg at jeg har fått det, men det gjelder å få det ut i renn.

         

- Men du har gode tester?

         

- Det har jeg. Alt tyder på at jeg har blitt bedre. Jeg henger bedre med enn før, og bare det synes jeg er et styrketegn. Det er artig. Etter hvert håper jeg det går fortere og fortere.

         

Kommende helg er det norgescupåpning på Gålå.

Bilde av Sondre Ramse på Beito, foto NTB,Scanpix

  


0 Kommentar

Treningsuke 48

Postet av Ski den 24. Nov 2019

Sisten uke av november står foran oss.

Treningsuke 48

Mandag: Kl 1800 Otrahallen Styrketrening og hopptrening

Tirsdag: Kl 1800 Intervalltrening for gr 3, ski eller løping, Høgås eller Evje stadion

Onsdag: Kl 1800 Trollbakken, hopptrening

Tordag: Kl 1800 Fellestrening, Gr 2 og 3 Høgås, ski (håper vi)


Fredag: Kl 1800, Julebasar på Pernille, 50 kransekaker og snøfres loddes ut.

Det er fortsatt godt frammøte på mandagstreninga.


0 Kommentar

Klubbsamling Hovden i langrenn

Postet av Ski den 22. Nov 2019

Langrennsløperne i Otra drar denne helga. Det har vært fine treningsforhold på Høgås de siste ukene, men mye regn og mildvær har tært på snøen. Da drar laget til Hovden hvor samlingen var planlagt. Rundt 30 stk med løpere, foreldre og trenere inntar  Hovden langrennstadion. Det skal gjennomføres ei økt fredag kveld, to økter lørdag og ei på søndag, mange timer. 

 Arkivbilde fra tidligere samling.


0 Kommentar

Torsdagens trening på Høgås

Postet av Ski den 21. Nov 2019

Det blir klassisk treningsøkt i dag torsdag kl 1800.

Det er bløtt, men ser ok ut for ei treningsøkt i 2 og 3 km delen mot garasjen.

Arkivbilde av Otrajenter sist vinter


0 Kommentar

Skitrening for generasjoner i Otrahallen

Postet av Ski den 19. Nov 2019

Skitrening i Otrahallen har pågått siden slutten av 1980 tallet. Dagens leder og trener har hatt ansvaret siden 1989. De første årene var det styrketrening for de aktive langrenn/tur løperne i Otra. Etterhvert ble treninga mer og mer aktuell for alle og blitt en trening og sosial time hver mandag. Idag er det styrketrening og hopptrening/aktiviteter. Dvs styrketrening retta mot langrenn/folkehelse og hoppgruppa har sin trening/aktivitet retta mot sin idrett. Stikkordet for begge er allsidighet og glede/godt miljø.

Vi opplever at 3 generasjoner trener sammen i Otrahallen, har samme øvelser og stasjoner. Dette er veldig gøy og motiverende at treninga er ikke spesifikk for noen få, men alle over 10 år kan trene sammen på en enkel måte, samt at de som virkelig satser på sin idrett har stort utbytte av mandagstreninga.

 Her er familien Robstad samlet etter en trening i Otrahallen, framme, Endre, Harald, Kari, Olav (pappa) og Odd Harald (bestefar).

Generasjons trening, skøytetrening. 3 generasjoner Robstad.

Her har vi en annen familie som også har trent sammen i mange år på skitreninga i Otrahallen, frv. mamma Rubi, Jon og bestemor Torhild.

Her trener mange aldersgrupper sammen. Hopp holder til i hjørne lengst bak.


0 Kommentar

Otra skidresser uke 49

Postet av Ski den 18. Nov 2019

Otradressene som er bestilt er i komminga. Uke 49 er leveringsuke fra fabrikken - Trimtex. Det blir gitt melding når de er klar til henting. 

 Otradressen


0 Kommentar

Treningsuke 47

Postet av Ski den 17. Nov 2019

Treningsuke 47

Mandag: Kl 1720 v/Otrahallen løp/spenst/hurtighet

                 Kl 1800 Otrahallen, styrke og hopptrening

Tirsdag:  Kl 1800 Intervalltrening Gr 3, ski klassisk Høgås (dersom det er skiføre) Alternativer kommer               senere.

Onsdag: Kl 1800 Trollbakken hopptrening

Torsdag: Kl 1800 Fellestrening ski, klassisk om mulig på Høgås, alternativ Rulleski klassisk Evje Svømmbaseng. Gr 2 og 3


Fredag - Søndag: Klubbsamling langrenn Hovden for Gr 2 og 3.


0 Kommentar

Fine skiforhold på Høgås- 30 km med løyper

Postet av Ski den 15. Nov 2019

Det er fine forhold for begge stilarter i flere av løypene på Høgås. Det er ikke bare konkurranse løypene som er kjørt opp. Det er tråkka såle til toppen av Himmelsyna samt begge stilarter til Førevatn, (litt lite snø, bløtt ned ved Førevatn). Det er venta litt kaldere og snøbyger lørdag. Det blir kjørt løyper på lørdag morgen/formiddag om nødvendig.

Arkivbilde


0 Kommentar

Fellestrening på Høgås

Postet av Ski den 14. Nov 2019

Torsdagens fellestrening i langrenn er på Høgås kl 1800, fristil. Dette gjelder for gr 2 og 3. Det har kommer 5-8 cm nysnø på morrakvisten/formiddag. Løypeprepping starter i løpet av formiddagen.

Arkivbilde fra fellestrening på Hovden.


0 Kommentar

Mildvær - ikke løypeprepping i dag

Postet av Ski den 12. Nov 2019

Det er kommet mildvær innover Agder og da må løypene på Høgås ligge i ro til det blir litt kaldere. Det har snødd i natt og formiddag. Vi venter lengst mulig med prepping og så kan vi berge skiføret/løyper til det blir litt kaldere fra torsdag av.

Arkivbilde


0 Kommentar

Løyper er tromla på Høgås

Postet av Ski den 10. Nov 2019

Det er nå kommet mer snø på Høgås og løyper er tromla for 2. gang denne uka. Vi starta på mandag, 4. nov og etter snøfallet søndag formiddag, er det tromla. Stadion området, 2 og 3 km, samt inn til Postkassa v/Himmelsyna er skuter m/trommel kjørt.

Det er ok å gå med gamle ski/"grasski".

Yr.no melder fortsatt snø de neste par dagene.

Vi håper at det blir kaldt nok slik at det blir snø og ikke sludd/regn på Høgås.

Arkivbilde fra løypene på Høgås.


0 Kommentar

Treningsuke 46

Postet av Ski den 10. Nov 2019

Treningsuke 46

Kanskje det blir skiføre, det er meldt snø

Mandag: Kl 1720 v/Otrahallen, løpstrening m/spenst og hurtighet

                 Kl 1800 Otrahallen, styrketrening og hopptrening


Tirsdag: Kl 1800 Intervall trening, løp eller ski (Evje stadion/Høgås lysløype)

Onsdag: Kl 1800 Trolbakken, hopptrening

Torsdag: Kl 1800 Fellestrening Gr 2 og 3, Evje eller Høgås, løp eller ski.


Blir det trening på ski denne uka??? Yr.no melder snø, sludd og kanskje regn på Høgås og lit kjøligere i slutten av uka. Kanskje vi får skiforhold.


0 Kommentar

Evje lysløype er fikset.

Postet av Ski den 6. Nov 2019

Evje og Hornnes kommune melder at nå er lyset i orden i lysløypa. Nå venter vi bare på snø og skiforhold.

Arbeidet i lysløypa er avsluttet og lyset er på i hele løypa.


0 Kommentar

Torsdag, fellestrening Rulleski

Postet av Ski den 6. Nov 2019

Torsdag, 7/11 kl 1800 ved Svømmebassenget/Evje Barneskule. Klassisk, husk å ta med refleksvest.

Husk nok tøy i kuldegradene.


Klassisk på torsdag.


0 Kommentar

Ski og handle kveld på Intersport

Postet av Ski den 4. Nov 2019

Onsdag ettermiddag (6/11) kl 1800 er det stor ski og handle kveld på Intersport, Evje.

VELKOMMEN TIL SKI OG HANDLE-KVELD    

                 PÅ INTERSPORT EVJE

       Onsdag  6 november   kl. 18.00

 

Vi ønsker å invitere klubbene til en real handle-kveld.   Da vi så pågangen i fjor har vi i år ALLE MANN PÅ JOBB!

I år kan medlemmene kjøpe julegavene på kvelden, der vi kjører – 30% på alt av tøy og sko, sekker, soveposer og alt av skiutstyr!

Det blir også smøre-kurs med Vauthi, der alle nyhetene kommer med.

 

      KNALL-PRISER PÅ SKI OG UTSTYR!

-40%  PÅ ALLE SKI  Fra: Rossignol og Salomon 2019/20 mod

-35%  På ALLE SKO Fra: Rossignol og Salomon 2019/20 mod

-40% På alle varer fra Vauthi

 

2018 mod Rossignol X-ium WCS cl. veil 6999.-                    Klubbkveld  2500.-         

2018 mod Rossignol r-skin m/ binding  veil 5399.-           Klubb-kveld.   2500.- 

Salomob S-lab stav veil 2999.-                                                Klubb-kveld.    1300.-  

 Swix Quantium 1   veil 2699                                                   Klubbkveld.    1699.- 

Swix Triac 3.0  Stav   veil. 3699                                                Klubbkveld.    2699.-      

Fischer speedmax 2018 mod. Cl.  Veil.7499.-                     Klubbkveld.    3750.-                 

Salomon s-lab cl/skate 2018mod   Veil. 7500.-                   Klubbkveld     3750.-

 

NB!   For dere som vil at vi skal plukke ut ski på forhand så det står klart, ring meg på mob. 95234856.

 VELKOMMEN TIL SKI OG HANDLE-KVELD  

Intersport Evje og Jørgen inviterer til stor skikveld onsdag.


0 Kommentar

Treningsuke 45

Postet av Ski den 3. Nov 2019

Vi er kommet til november og treningsuke 45

Mandag: Kl 1720 v/Otrahallen , løp/spenst og hurtighet

                 Kl 1800 Otrahallen, styrke og hopp

Tirsdag: Kl 1800 Evje stadion, intervall Gr 3, m/staver

Onsdag: Kl 1800 Trollbakken Hopp

Torsdag: Kl 1800 Rulleski klassisk Evje barneskole (om mulig) Gr 2 og 3. Reserve: Løp m staver, skigang osv. Evje stadion. Får melding om det senere. (avhengig av om det blir glatt)

Trening i Otrahallen. Arkivfoto


0 Kommentar

Årets Ildsjel - Geir Daasvatn

Postet av Ski den 3. Nov 2019

Idrettsgalla Sør lørdag kveld - Geir Daasvatn ble kåra til årets Ildsjel i Aust Agder av Agderspostens lesere. Det var stor stas og stemning under Gallaen. Mye heder og ære/priser ble delt ut under den første Idrettsgallaen i Agder Idrettskrets. Over 400 gjester var samlet i Aquarama i Kristiansand. Geir Daasvatn ble den andre Ildsjelen i Otra IL siden Idrettsgallaen Sør ble arrangert første gang i 2015.

Vi i skigruppa gratulerer prisvinneren. Takk for alle timene du har lagt ned for barn og ungdom i bygda.

Bilde av prisvinner Geir Daasvatn, foto: Agderposten.


0 Kommentar

Snø i vente!

Postet av Ski den 1. Nov 2019

Det meldes om snø lørdag ettermiddag/kveld. Stadion på Høgås ble klargjort fredag ettermiddag. Løypekorridorene er laget, over 100 stolper er satt opp for å dele stadion området i de ulike korridorene, start, passering og mål. Det er frost i bakken i flere av løypene (1,2, 3 km), også deler av Hovedløypa innover til Postkassa/Himmelsyna

Det er meldt mer snø ut i neste uke. Kanskje vi kan lage skiløyper mot neste helg??? Det lir spennende-


 Arkivbilde fra klargjøring av stadion

Søndag morra kan det se slik ut på Høgås!!

Blir det skiføre til uka?? (Drømmeforhold vinteren 2019)


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline