Snøfres vinner, May Britt Stifoss

Postet av Ski den 30. Nov 2018

Årets julebasar er over. Vinner av hovedgevinsten, snøfresen ble May Britt Stifoss fra Oddeskogen på Evje. Det ble stor jubel og stemning på Pernille når vinneren ble utropt. 50 kransekaker ble også fordelt blant alle skivenner som hadde funnet vein til Evje sentrum og Pernille. 

Skigruppa takker Pernille for all støtte og hjelp. Kafeen på Evje har stilt lokaler til disposisjon i over 30 år. De har også stilt med gevinster til basaren. I år stilte  de med 50 kaffeposer.

Takk til alle som har bidratt med ett eller annet.Julebasar og god stemning ved Julegrantenninga.

Postet av Ski den 30. Nov 2018

Siste dag i november bar preg av ruskevær med kraftige regnbyger gjennom hele dagen. Det var opphold og bra under selve tenninga av den fine Julegrana. Evje musikkorps underholdt med julesanger og Erik Kjebekk holdt en god andakt om advent og jula som står og venter på oss.

(arkivbilde)Fluorforbud på glider 16 år og yngre

Postet av Ski den 29. Nov 2018

Informasjon fra Norges Skiforbund.

Det har kommet spørsmål etter innføringen av fluorforbud i klassene til og med 16 år. Noen av spørsmålene vet vi enda ikke svaret på, men det blir gitt ytterligere informasjon når dette er tilgjengelig. 

Det som er bestemt er at forbudet gjelder alle glidprodukter som inneholder fluor.
Det er laget en liste med produkter som er uten fluor fra smøreleverandørene.
Denne vil bli oppdatert fortløpende dersom det kommer nye produkter/ nye leverandører som ønsker inn på listen.

Hvordan blir forbudet håndtert? 
Det blir ikke gjennomført noen form for sanksjoner (disking eller bøter) i denne sesongen dersom fluor oppdages.
Dersom det påvises fluor på ski som blir testet, vil deltagers klubb bli informert om dette. Det vil framgå hvilken utøver som har blitt testet med fluor, og det er da ønske at klubben gir en tilbakemelding til Skiforbundet dersom de mener dette testresultatet er feil.
  

Hvordan er testprosedyren:
Det kan bli testing av fluor i vilkårlige renn for alle klasser til og med 16 år.
Testen skjer ved at en liten kloss med en form for teip blir plassert i glidsonen på skiene og så fjernes, før skien blir børstet et par strøk.
Klossen med testresultatet blir forseglet og merket med startnummer før den blir sendt til analyse.
Testingen kan foregå enten rett før start eller rett etter målgang.

Hva om???
Det er kommet mange spørsmål om hva skjer dersom det benyttes børste som tidligere er brukt på fluor, eller hva skjer dersom noen preparerer med fluor ved siden av, eller om festevoksen som inneholder fluor glir bakover på skiene….
Vi har ikke alle svar på hvordan dette vil slå ut, men det skal gjennomføres mange tester nå i
starten på sesongen på testski, som skal finne svarene på om dette vil gi utslag.
Tester så langt viser ikke utslag på dette.
Videre viser d
e felttester som så langt er gjennomført at dersom en fluorbehandlet ski er vasket med flourrens så påvises heller ikke flour på sålen.
Men det skal testes ytterligere på alt dette.


Oppfordringer fra LK
Det finnes mange dyre produkter på markedet som ikke inneholder fluor.
Vi vil uansett oppfordre alle som smører ski for barn og unge under 17 år til å velge billige produkter som parafinglider og begrense antall par ski.
I tillegg vil vi oppfordre/henstille alle deltagere, trenere, ledere, foreldre, etc – om å oppføre seg ordentlig på skirenn i vinter, slik at vi unngår «kjipe» situasjoner som utskjelling, baksnakking og mistenkeliggjøring – mao være snille med hverandre!!

HMS!
Selv om det er et forbud mot fluorholdige glidprodukter i klassene under 17 år, oppfordrer vi alle som smører ski til å bruke beskyttelsesutstyr som hansker og maske.
Det er fortsatt produkter som kan inneholder stoffer som kan være skadelig for hud og luftveier (finstøv)


Norges Skiforbund
LangrennSkitrening torsdag

Postet av Ski den 29. Nov 2018

Torsdagens skitrening blir i Evje lysløype. Ta med staver og sko for glatt føre. Løping m/staver. Husk lue og votter. Mye regn er meldt.Julebasar fredag

Postet av Ski den 28. Nov 2018

Det går mot advent og julebasar. Fredag 30. nov kl 1800 er det stor basar på Pernille. 50 kransekaker skal loddes ut denne kvelden. Kveldens hovedgevinst er en snøfres til en verdi av kr 12 000,-

Velkommen til julebasaren 2018Julegrantenning

Postet av Ski den 27. Nov 2018

Otra ski inviterer til tradisjonell julegranteninning i Evje sentrum, fredag 30.november kl 17.00. 🎄Kl. 18.00 er det tid for basar på Pernille. 50 kransekaker skal loddes ut og en splittet ny snøfres til en verdi av 12.000 kr. VELKOMMEN 🎅🤶Levert av IdrettenOnline